Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie oszczędne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 60 dag
mąka 2 łyżki
olej 1/3 szklanki
wódka 1 kieliszek
pieprz według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie oszczędne

Śledzie wymoczyć, odfiletować, wsunąć kręgosłupy. Posypać pieprzem, panierować w mace i smażyć na oleju na złocisty kolor. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, polać wódką i podpalić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DOROTA/PATI197799 21.10.2012 18:01
chyba nie do końca rozumiem? Podpalić, w jakim celu ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak