Śledzie norweskie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź norweski

    600 g
  • marynata

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 cytryna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Owoc jałowca cały Prymat

    5 ziaren
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziaren
  • rydze

    12 (marynowane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszyć, obciąć końcówki, włożyć do marynaty przygotowanej poprzez połączenie wszystkich jej składników i odstawić na ok. 12 godzin.
Śledzie ułożyć na talerzach z marynowanymi rydzami, przed podaniem skropić marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 22.10.2015 13:57
sledzie sa smaczne
kicius 05.02.2014 15:45
wyglada apetycznie
mufinka79 10.12.2013 17:33
Ciekawe połączenie :)
patryska76 10.12.2013 17:03
Bardzo ciekawy przepis ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat