Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie na sposób cygański

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 40 dag
korniszony 1/2 słoika
cebula 1 szt.
natka pietruszki 3 łyżki
olej 1/4 szklanki
ketchup łagodny 1 szklanka
ząbki czosnku 3 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na sposób cygański

Śledzie kroimy w paski. Ogórki kroimy w paski, cebulę w cienkie piórka. Cebulę solimy, gnieciemy, odstawiamy na 10-15 minut by zmiękła. Przygotować sos: wymieszać keczup, olej, musztardę i czosnek. Wszystko ze sobą połączyć, dodać posiekanej natki pietruszki, wymieszać. Doprawić cukrem i pieprzem. Odstawić do lodówki na kilka godzin, by smaki się przegryzły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 27.09.2016 13:58
Zjadłabym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak