Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie na ostro pod pierzynką z warzyw

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1/2 kg
papryka czerwona 2 szt
cebula 3 szt
olej rzepakowy 5 łyżek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
ocet winny 3 łyżki
cukier 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
Papryka słodka mielona Prymat 1 czubata łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na ostro pod pierzynką z warzyw

Kroki postępowania

1
Filety śledziowe zalać zimną wodą i moczyć je przez godzinę. Następnie zmienić wodę i moczyć kolejną godzinę.
Krok 1 - Śledzie na ostro pod pierzynką z warzyw foto
2
Cebule pokroić w piórka, natomiast paprykę w paseczki.
Krok 2 - Śledzie na ostro pod pierzynką z warzyw foto
3
Rozgrzać na patelni olej, wrzucić warzywa i dusić, aż staną się szkliste.
Krok 3 - Śledzie na ostro pod pierzynką z warzyw foto
4
Dodać przyprawy, pomidory w puszce, przecier oraz ocet winny i dusić przez około 10 minut pod przykryciem. Zostawić do pzestygnięcia.
Krok 4 - Śledzie na ostro pod pierzynką z warzyw foto
5
Pokroić śledzie na kawałki. W misce układać śledzie na przemian z warzywami. Przykryć naczynie i odstawić śledzie do lodówki na minimum dobę, aby się zamarynowały.
Smacznego :)
Krok 5 - Śledzie na ostro pod pierzynką z warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 09.02.2017 12:54
Bardzo fajny przepis.
Łukasz15 08.02.2017 22:47
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak