Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie matjas w oleju z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
oliwa 2 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 sztuki
matijasy 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie matjas w oleju z cebulką

Śledzie moczymy w zimnej wodzie około 1godziny. Jeśli śledzie będą nadal słone, znów zalewamy woda i odstawiamy na 1 godzinę. Następnie odlewamy wodę i osuszamy śledzie. Kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Parzymy wrzątkiem i odcedzamy. Układamy w słoiku śledzie, ziele angielskie, liść laurowy i cebulkę. Powtarzamy czynność do wyczerpania składników i zalewamy całość oliwą. Zakręcamy i odstawiamy na około 1-2 dni. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.01.2013 21:25
Ale widać po kolorze śledzia, że był zakwaszany octem przed zalaniem olejem... no i to raczej olej, nie oliwa, sądząc po kolorze...
meg1984 01.01.2013 20:22
jedno z moich ulubionych dań wigilijnych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak