Śledź w sosie musztardowo-miodowym z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

    4 filety
  • musztarda dijon

    1 łyzka
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • Musztarda stołowa Prymat

    1 łyżka
  • miód płynny

    1,5 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie rodzaje musztardy, dodajemy do nich miód i za pomocą rózgi łączymy ze sobą. Kiedy musztarda połączy się z miodem wlewamy małym strumieniem olej (cały czas mieszając ), ta aby powstał gęsty, jednolity sos. Koperek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Śledzie obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. W słoiku lub w misce układamy na przemian sos, śledzie, koperek, sos, śledzie, koperek, aż do wyczerpania składników, ale tak aby ostatnią warstwę tworzył sos. Tak przygotowane śledzie wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IgraszkiLosu 29.05.2016 09:24
Dziękuje Wam bardzo za miłe słowa, te śledzie są naprawde pyszne, nawet jak ktoś tak jak ja nie lubi koperku to tu jego smak mu nie będzie przeszkadzał, polecam :)
Iwusia 27.04.2016 23:14
wspaniale się prezentuje
wwwiolka 27.04.2016 21:44
Bardzo fajny przepis.
Róża1 27.04.2016 21:17
ciekawy pomysł !!!!!!
Wiktoria29 27.04.2016 21:11
ciekawa propozycja
ilka01 27.04.2016 20:56
ciekawy pomysł :)
anka1988 27.04.2016 20:49
bardzo lubię śledziki, chętnie takiego skosztuję
JulkaTomeczek 27.04.2016 20:43
Muszę spróbować
Edith85 27.04.2016 18:32
smakowity śledzik
benka 27.04.2016 17:56
Zjadłabym takiego śledzika :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat