Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie majonezowo- czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 6 sztuk
czosnek 4 ząbki
cebula 1 duża
jogurt grecki 5 łyżek
majonez 5 łyżek
Pieprz czarny Prymat w młynku
ogórek kiszony 2 sztuki
pieczarki marynowane 6 sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie majonezowo- czosnkowym

Matiasy namoczyć w wodzie przez całą noc. Wyjąc, odsączyć i pociąć w około 3cm kawałki, wrzucić do miseczki. Do nich dodać cebulkę posiekaną w piórka, ogórki w kostkę i pieczarki w ćwiartki.
W drugiej miseczce wymieszać wyciśnięte ząbki czosnku z majonezem, jogurtem greckim, solą i pieprzem. Zalać matiasy i wstawić do lodówki na parę godzin aby się przeżarły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.03.2013 08:01
uwielbiam śledzia pod każdą postacią :)
IZABELA29 14.01.2013 09:10
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak