Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDŹ W PIERZYNCE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 2,5 szt
ziemniaki 4
jaja 4
marchew 1 duża
por (biała część) 1
majonez
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ W PIERZYNCE

Śledzie zalej zimną wodą i mocz przez około 2 - 3 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę.
Ziemniaki i marchew obierz, umyj i ugotuj.
Jaja również ugotuj na twardo.

Śledzie pokrój w pól - dzwonka.
Ziemniaki, marchew i jaja pokrój w kostkę.
Natomiast pora bardzo drobno posiekaj.

Wszystkie składniki przełóż do jednej miseczki i wymieszaj z około trzema łyżkami majonezu.
Sałatkę doprawić do smaku pieprzem. Podawać z białym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.02.2014 09:38
podoba mi się ta propozycja
Patriszja
Patriszja 24.11.2013 19:18
polecam przepis :)
Zdzisław 24.11.2013 11:38
takie to lubię śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak