Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w oleju na puree groszkowo-chrzanowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieprz mielony
majonez 1 łyżeczka
śledzie w oleju 2 płaty
groszek konserwowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w oleju na puree groszkowo-chrzanowym :

Utrzeć 3 łyżki groszku na puree z majonezem i chrzanem . Doprawić pieprzem ( ma być ostre i pieprzne ) . Śledzie zwinąć w ruloniki i układać na puree groszkowym . Posypać reszta groszku i zmielonym pieprzem .
Można zrobić lżejsze puree używając odrobinę kwaśnej śmietany i odrobinę majonezu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 06.05.2012 20:37
pycha
angelika14 09.04.2012 18:56
boskie śledziki
angelika14 09.04.2012 18:56
boskie śledziki
angelika14 09.04.2012 18:56
boskie śledziki
eli_555 17.07.2011 23:44
pycha
ZEWA 03.09.2010 11:58
pycha śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak