Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź smażony w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

płaty śledziowe 8 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
ziele angielskie kilka ziaren
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
sól
mąka do panierowania
olej do smażenia

Zalewa

woda 1,5 szklanki
ocet 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź smażony w zalewie octowej

Płaty posolić, obtoczyć delikatnie w mące i usmażyć na złoty kolor. Cebulę i ogórka pokroić w plasterki i przekładać nimi rybę ułożoną w misce. Dodać wszystkie przyprawy i całość zalać zagotowaną zalewą.Nie podaję sztywnych proporcji, ponieważ zalewę należy posmakować. Musi być dość ostra i słonawa, nieraz trzeba dolać octu lub wody. Po ostudzeniu wstawić na dobę do lodówki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 24.09.2016 10:35
pyszny sledzik
2milutka 23.09.2016 18:52
musze kiedyś wypróbować
AZgotuj 23.09.2016 14:14
smaczne rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak