Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź pod śmietanową pierzynką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe 3 sztuki
ogórek kiszony 2 sztuki
cebula 1 sztuka
jabłko 1/2 sztuki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
majonez 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Kwas cytrynowy Prymat 1 szczypta
ocet 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: śledź pod śmietanową pierzynką

Płaty śledziowe moczymy przez kilka godzin w zimnej wodzie aby pozbyć się nadmiaru soli. Wymoczone płaty śledziowe kroimy na kawałki skrapiamy octem i oliwą układamy na talerzu.
Cebulę obieramy i siekamy bardzo drobno. Jabłko i ogórki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ze startych ogórków odciskamy soki. Cebulę, jabłko i ogórki mieszamy ze śmietaną i majonezem,dodajemy odrobinę kwasku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i nakładamy na śledzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.04.2015 20:59
super śledzik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak