Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4-5 płaty śledzia po wiejsku
  • cebulka marynowana

    2 łyżki
  • patisony marynowane

    6 szt
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • sól morska

    do smaku
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
  • szczypiorek

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
Śledziki kroimy w dość dużą kostkę
Krok 2 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
Cebulkę kroimy w drobniejsze części
Krok 3 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
Patisony marynowane kroimy w dużą kostkę
Krok 4 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
Do miski przekładamy śledzie, cebulę i patisony
Krok 5 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
Dodajemy do całości majonez i doprawiamy solą i pieprzem
Krok 6 - Śledź po wiejsku z patisonem w majonezie foto
Całość mieszamy. Przekładamy do salaterki i dekorujemy szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 09.04.2014 06:53
Śledzik był smaczny - polecam :)
fotoviderek 08.04.2014 07:40
Ciekaw jestem smaku, pewnie pyszny :)
w mojej kuchni 07.04.2014 22:07
pyszne danie na talerzu
Megg 07.04.2014 21:18
przepyszny śledzik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat