Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

śledź po macedońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat
1 łyżeczka
sok z cytryny
1 szt
anchois
4 szt
mąka
40 g
ser żółty
4 łyżki
jajko
1 szt
oliwa
3 łyżki
cebula
50 g
pomidor
100 g
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
papryka
1 szt
śledzie
4 (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po macedońsku

Śledzie odfiletować, skropić sokiem z cytryny i posypać solą czosnkową.Przygotować gęstą masę z mąki, tartego sera, jaja i słodkiej papryki. Obłożyć nią filety i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Na każdym filet położyć po pasku anchois. Ryby przełożyć w ciepłe miejsce, a na patelni podsmażyć pokrojoną w paski paprykę, pomidory i cienkie plastry cebuli. Ryby obłożyć na półmisku warzywami i podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 04.06.2012 17:43
pyszne
gusia1000 26.03.2012 21:03
Lubię.
Justyna Jussstiii 20.02.2012 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak