Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź pikantny w oleju

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy matjas 8 szt.
przyprawa do śledzi pikantna 1 op.
cebula 1 duża
olej sojowy 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: śledź pikantny w oleju

matjasy wymoczyć w wodzie,wyjąć osuszyć i pokroić na ok.5cm.paski można mniejsze jeśli ktoś woli.cebulę obrać pokroić włożyć na sito i przelać wrzątkiem a następnie przestudzić ją,osuszone śledzie natrzeć dość obficie przyprawą a następnie układać w naczyniu warstwami na zmianę cebulę i śledzie aż do wyczerpania się składników,całość zalać olejem szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki,najlepiej smakują po odstaniu minimum 2-3dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.05.2014 07:24
bardzo lubię
Róża1 15.07.2013 22:14
ja też nie widziałam takiej przyprawy ? śledzie na pewno pyszne:-)
jozefinach 27.12.2012 12:31
Mniam, mniam.
pajbek 26.12.2012 02:31
Super śledź :-)
gosia56 25.12.2012 17:22
jeszcze nie widziałam takiej przyprawy? napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak