Śledź na przystawkę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ogórki konserwowe

    2 sztuki
  • grzybki marynowane

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety obrać ze skóry. Pokroić na krótsze paski. Ogórki rozkroić na połówki. Grzyby odsączyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Połówki ogórków i kawałki cebuli układać na paski śledzi. Zwijać. Zamknąć wykałaczkami. Układać na talerzu, obłożyć grzybami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 03.02.2015 11:48
super przekąska
Margo1 13.01.2015 09:27
takie śledziki to ja lubię
halina17 03.01.2015 21:01
Uwielbiam śledzie.
Bernadeta1 03.01.2015 20:11
lubię śledziki w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat