Pasta z tuńczyka na szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na pastę

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • oliwki zielone Smak

    3 łyżki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • ogórki konserwowe

    1 szt
  • majonez

    1-2 łyżki
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Dodatkowo

  • szpinak świeży

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odsączamy na sitku. Kapary i oliwki płuczemy i drobno kroimy. Ogórka konserwowego kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. W misce mieszamy wszystkie składniki z majonezem i musztardą. Poprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pastę z tuńczyka podajemy na liściach szpinaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 15.01.2015 12:09
pięknie podane
kloruś 14.01.2015 13:10
pomysł pierwsza klasa! chętnie bym skosztowała!
Malinka 13.01.2015 21:59
Bardzo apetyczna kompozycja!
R'n'G Kitchen 13.01.2015 20:36
Jak tuńczyk i szpinak to biorę w ciemno! Mniam! :D
Joannasz3190 13.01.2015 19:35
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat