Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skubaniec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1
żółtko jajek 5
cukier puder 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
białko 5
cukier 3/4 szklanki
sól do smaku
jabłka 1 kg
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Skubaniec

Wszystkie składniki na ciasto kruche ( oprócz kakao), zagnieść.Składniki na bezę tj białka i cukier 3/4 szklanki ubić. Podzielić na 3 części ciasto, do jednej dodać kakao, jedną odłożyć do lodówki .Na przygotowaną blaszkę wyłożyć pozostałą część, można ją rozwałkować lub skubać, na to dać jabłka, następnie dać ciasto brązowe, ubitą pianę z białek i na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta. Piec 40 min. w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anioły w kuchni 18.02.2014 22:28
alez nam milo:)
everay 18.02.2014 11:26
mniam mniam
malaczarna23 18.02.2014 09:47
bardzo lubię to ciasto:)
adelajda 18.02.2014 09:16
najbardziej lubię z agrestem :)
dodi 18.02.2014 08:44
do ulubionych
Ewelina1991 18.02.2014 08:18
pyszny placuszek
Aga-25 18.02.2014 08:13
lubię to ciacho
Janina 18.02.2014 07:58
Świetne ciasto;)
Patriszja
Patriszja 18.02.2014 07:49
Zgadzam się z Cranberry :)
Agnieszka-87-25 18.02.2014 07:41
pyszny placek
Konczi 18.02.2014 07:38
super skubaniec :D
Cranberry 18.02.2014 07:37
w sam raz do porannej kawusi :)
ada.la 18.02.2014 07:34
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak