Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełkowe przekąski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
jajko 1 szt
ziele angielskie 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
cebula 2 szt
ocet 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
cukier 1,5 łyżki
pierz
sól
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełkowe przekąski

Kroki postępowania

1
Skrzydełka odgotować w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie wyjąc ostudzić. Następnie panierować w jajku potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej na oleju, aby miały złoty kolor. Przełożyć do naczynia w którym będą się jeszcze "przegryzać".
Krok 1 - Skrzydełkowe przekąski foto
2
Sos: W garnku zagotować ocet, olej dodać cebulę pokrojoną w krążki, ziele angielskie, liść laurowy, cukier sól i pierz do smaku wedle uznania, na koniec dodać koncentrat.
Krok 2 - Skrzydełkowe przekąski foto
3
Tak przygotowanym sosem zaleć ułożone w naczyniu żaroodpornym skrzydełka. Najlepiej smakują na dzień następny. Idealne jako zimna przekąska lub przystawka.
Krok 3 - Skrzydełkowe przekąski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.11.2013 16:59
pychotka :))
Megg 21.11.2013 12:35
rewelacyjne skrzydełka!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak