Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w pikantnym cury indyjskim

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

miód płynny 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
cebula 1 szt
śliwki suszone 6 szt
żurawina suszona 10 szt
oliwa aromatyzowana 3 łyżki

Mięso

skrzydełka kurczaka 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w pikantnym cury indyjskim

Skrzydełka myjemy ,przecinamy na 3 części lotki zostawiamy na zupę ,a resztę będziemy marynować.
Z podanych przypraw robimy marynatę .Ja użyłam curry indyjskiego ,które jest juz bardzo aromatyczne i takie nie powtarzalne w smaku .
Cebulę obieramy i szatkujemy w piórka,dodajemy do niej pokrojone w plasterki śliwki i żurawinę ,dodajemy to do marynaty i wkładamy do tego skrzydełka .
Zostawiamy na kilka godzin.
Następnie do naczyń glinianych lub żaroodpornych wkładamy mięso i zapiekamy ok1h w tem 180st .
Podajemy z sałatką .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 14.04.2014 10:58
pyszne skrzydełka
Aannkaa82 13.04.2014 14:23
Bardzo ładne zdjęcie
Anna133 13.04.2014 12:43
Prosty ,szybki obiad ,ale bardzo intensywny smak i aromat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak