Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w ketchupowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 8 sztuk
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
szczypiorek 1/2 pęczka
ketchup ok. 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
pieprz
cukier
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w ketchupowym sosie

Odciąć końcówki skrzydełek, umyć i osuszyć.
Na patelni rozgrzać olej obsmażyć skrzydełka.
Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę i lekko przesmażyć. Oprószyć skrzydełka przyprawą kuchenną.
Podlać sporą ilością wody i dusić około 15 min.
Dodać ketchup, koncentrat pomidorowy i kukurydze.
Można z zalewą.

Doprawić do smaku i dusić do miękkości na małym ogniu.
Na koniec posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krakowianka 03.11.2012 08:01
bardzo ciekawy przepis!
miroslawa 03.11.2012 03:26
pyszne i proste
Katarzyna87 02.11.2012 21:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak