Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
marchew 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
pietruszka 1 sztuka
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w galarecie

1. Myjemy i przekrajamy na pół skrzydełka, i nastawiamy do gotowania.
2. Po zdjęciu szumowin wrzucamy warzywa.
3. Gdy mięso będzie miękkie, wywar przelewamy przez sitko.
4. Namaczamy żelatynę, i dodajemy ją do ciepłego wywaru.
5. Doprawiamy octem.
6. Wcześniej układamy skrzydełka na półmisku, kroimy do tego ugotowane warzywa i zalewamy przygotowaną galaretą.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 26.04.2013 11:00
pyszne !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak