Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka słodko pikantne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
miód 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
cynamon szczypta
sok z cytryny 4 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka słodko pikantne

Marynata: Oliwę należy dokładnie wymieszać z musztardą i sokiem wyciśniętym z cytryny. dodajemy miód, oraz odrobinę cynamonu (jeśli ktoś go nie lubi
można pominąć) oraz pierz im więcej pieprzu tym skrzydełka będą ostrzejsze. Warto spróbować marynatę, czy odpowiada nam jej ostrość.
Umyte i osuszone skrzydełka nacieramy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około godziny. Jeśli
skrzydełka są duże trzeba je piec nieco dłużej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.04.2014 14:45
Dobre jedzenie.
owca441 22.03.2013 19:33
szykuje sie pyszne obgryzanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak