Skrzydełka pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

Skrzydełka pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne skrzydełka w marynacie z dodatkiem miodu i musztardy.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe:

  • skrzydełka kurczaka

    10 sztuk

Marynata:

  • Musztarda sarepska Prymat

    4 łyżeczki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • sos sojowy

    10 mililitrów
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa odcinam najcieńsze końcówki, myję i osuszam ręcznikiem papierowym.

Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).

Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.

Piekę w 200 stopniach (z termoobiegiem) przez 40 minut.

Następnie rozcinam woreczek i piekę jeszcze 10-15 minut do momentu zarumienienia się mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat