Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka marynowane w zalewe pomidorowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka 10 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
olej

Zalewa

woda 3 szkl
cebula 2 szt
keczup pikantny 0,5 szkl
ocet 6 łyżek
olej 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 ziaren
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka marynowane w zalewe pomidorowej

Kroki postępowania

1
Skrzydełka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Mięso wyjmuję z wywaru i studzę. Skrzydełka maczam w rozkłóconych jajkach i obtaczam w bułce tartej.
Krok 1 - Skrzydełka marynowane w zalewe pomidorowej foto
3
Skrzydełka smażę na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Skrzydełka marynowane w zalewe pomidorowej foto
4
Z podanych składników przez około 5 minut gotuję zalewę. Odstawiam do przestudzenia.
Krok 3 - Skrzydełka marynowane w zalewe pomidorowej foto
5
W dużym słoiku układam skrzydełka. Zalewam zalewą (mięso musi być zanurzone). Słoik zakręcam i odstawiam w chłodne miejsce na noc, aby smaki się przegryzły.
Krok 4 - Skrzydełka marynowane w zalewe pomidorowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.11.2016 12:19
Ciekawe, nie robiłam takich
Jolcia_90 03.07.2016 00:47
ciekawy sposób na skrzydełka :)
Renataj 30.06.2016 21:07
Apetyczne skrzydełka:)
Babeczka35 30.06.2016 19:34
Smaczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak