Skrzydełka garam masala

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • skrzydełka kurczaka

    1 kg

marynata

  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • przyprawa piri-piri

    sos 3 łyżki
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty wymieszać i wrzucić do niej skrzydełka. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać 1/2 szklanki wody i spryskać olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać do zrumienienia skórki (u mnie była to około godzina). Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 04.10.2015 17:05
Super marynata ;) Moje smaki
jagoda5913 04.10.2015 14:47
pyszne skrzydełka
joannaa24 04.10.2015 11:31
Wyglądają przepięknie :)
Pani Domu 04.10.2015 10:53
wyglądają pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat