Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka garam masala

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 1 kg

marynata

ocet balsamiczny 3 łyżki
przyprawa piri-piri sos 3 łyżki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka garam masala

Składniki marynaty wymieszać i wrzucić do niej skrzydełka. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać 1/2 szklanki wody i spryskać olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać do zrumienienia skórki (u mnie była to około godzina). Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 04.10.2015 17:05
Super marynata ;) Moje smaki
jagoda5913 04.10.2015 14:47
pyszne skrzydełka
joannaa24 04.10.2015 11:31
Wyglądają przepięknie :)
Pani Domu 04.10.2015 10:53
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak