Kurczak po chińsku z ryżem, marchewką, porem i zielonym groszkiem

Kurczak po chińsku z ryżem, marchewką, porem i zielonym groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    400 g
  • Mój przepis na: danie chińskie

    1 opakowanie
  • ryż

    300 g
  • olej

    2 łyżki
  • marchew

    1 szt.
  • por (biała część)

    1 szt.
  • groszek cukrowy

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak po chińsku z ryżem, marchewką, porem i zielonym groszkiem foto
Przygotować wszystkie składniki. Marchewkę i pora pokroić w paski.
Krok 2 - Kurczak po chińsku z ryżem, marchewką, porem i zielonym groszkiem foto
Mięso z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na 2 łyżkach oleju z marchewką i porem.
Krok 3 - Kurczak po chińsku z ryżem, marchewką, porem i zielonym groszkiem foto
Zawartość torebki wsypać do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać i dodać do mięsa. Całość zagotować - mieszając, aby się nie przypaliło.
Krok 4 - Kurczak po chińsku z ryżem, marchewką, porem i zielonym groszkiem foto
Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając i dodając zielony groszek cukrowy lub mrożony groszek.
Krok 5 - Kurczak po chińsku z ryżem, marchewką, porem i zielonym groszkiem foto
Danie jest gotowe! Smacznego! Danie można podawać z surówką z kapusty pekińskiej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Suonatar

08.02.2015 14:38
Koniecznie wypróbuje :)

Internetowa Kuchnia

04.02.2015 19:55
mm pychotka!

DorotaZ

26.01.2015 18:45
Ja też uwielbiam takie danie:)

artur1304

23.01.2015 14:22
Pyszności mniam mniam

anka1988

16.01.2015 22:24
I ja również uwielbiam takie smaki, przepis zapisuję, coś pysznego!

dollce

14.01.2015 16:23
uwielbiam takie smaki ;) pycha!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat