Przepis i sposób przygotowania na: skromne biszkoptowe ciacho...
Kroki postępowania
prze[is jest na nie wysoki biszkopt - na duży podwoić składniki
całe jajka, cukier, cukier waniliowy utrzeć na "kogel-mogel" w robocie 6-8 minut na najwyższych obrotach lub mikserem
na średnich obrotach w trakcie wyrabiania wsypywać powoli do robota mąki wyrabiać na gładkie ciasto z 2 minuty
do formy niczym nie smarowanej wlać ciasto
żelatynę namoczyć zimną wodą na 30 minut i mieszając zagrzać ale nie zagotować
letnią żelatynę połączyć z gruszkami w syropie - schować do lodówki i prawie stężałą dodać na blat biszkoptu
zimną śmietanę 30% /z biedronki/ ubić na sztywno i pomału dolewać galaretkę w trakcie ubijania
widelcem zrobić kratkę, posypać zmieloną gorzką czekoladą i posypać płatkami migdałowymi