Skorzonera ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skorzonera

    800 g
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana 12%

    2\\3 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa szorujemy szczotką , obieramy , i wkładamy do lekko zakwaszonej wody aby nie sczerniały, następnie wiążemy w pęczki i gotujemy 40 minut w wodzie z dodatkiem soli, cukru , płaskiej łyżeczki mąki , w między czasie tłuszcz rozgrzać , wymieszać z resztą mąki i zasmażyć nie rumieniąc. Połączyć ze śmietaną szybko mieszając mikserem wsypać poszatkowana natkę i warzywa pokrojone w pół krążki , zagotować i doprawić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 29.11.2012 10:50
ja tez nie jadłam
Kate131 18.02.2012 10:29
nigdy nie jadłam
ewaa 31.10.2011 16:10
super
ewaa 31.10.2011 16:10
super
ElizaT 04.04.2011 20:36
fajne
ElizaT 04.04.2011 20:35
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat