Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka z pomarańcza do ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 3 szt
woda 1 szkl
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka z pomarańcza do ciasta

Pomarańcze myjemy i obieramy ze skórki , bardzo cienko. Następnie kroimy w drobną kostkę , wrzucamy do garnka dodajemy wodę i cukier i gotujemy. Gotujemy około 15-20 minut , następnie gorące nakładamy do wyparzonych słoików , szczelnie zakręcamy i odstawiamy do góry dnem aż wystygnie. Taką skókę możemy wykorzystać do ciast lub deserów. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 17.05.2013 21:31
piernik z takim dodatkiem byłby super
dianix 19.03.2013 14:24
do ciasta super
iwi 19.03.2013 14:19
Fajny patent.
miki47 19.03.2013 13:50
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak