Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skoki z królika z sosem koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skoki z królika 3 sztuki
cebula 1 sztuka
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Skoki z królika z sosem koperkowym

Kroki postępowania

1
Cebulę podsmażamy na oleju. Na cebulkę kładziemy skoki i podsmażamy je z 2 stron.
Krok 1 - Skoki z królika z sosem koperkowym foto
2
Podsmażone skoki podlewamy wodą do wysokości mięsa i dusimy pod przykryciem około godziny.
Krok 2 - Skoki z królika z sosem koperkowym foto
3
Gdy mięso jest już miękkie zagęszczamy powstały podczas duszenia sos- wlewamy śmietanę i mieszamy składniki.
Krok 3 - Skoki z królika z sosem koperkowym foto
4
Dodajemy posiekany koperek i przyprawy : pieprz, przeciśnięty czosnek i Kucharek.
Krok 4 - Skoki z królika z sosem koperkowym foto
5
Skoki z sosem podajemy z kaszą gryczaną, ryżem lub ziemniakami.
Krok 5 - Skoki z królika z sosem koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.01.2014 18:39
Bardzo lubię mięsko z królika, jest pyszne!
gosia56 16.01.2014 08:26
supr dawno nie jadłam takiego mięska
w mojej kuchni 15.01.2014 21:24
apetyczne te skoki na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak