Sish kebab

Sish kebab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • olej

    4-5 łyżek
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • przyprawa Tzatzik Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • mielona baranina

    50 dag
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sish kebab

Cebulę obrać i drobno posiekać. Do mięsa dodać jajko, posiekana cebule, sól, pieprz i wyrobić na gładką masę. Jogurt wymieszać z przyprawą Tzatziki, oczyszczoną i drobno pokrojoną papryką oraz ze szczypiorkiem. Wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godz. Z mięsa formować podłużne wałki o długości 5 cm i smażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z wcześniej przyrządzonym sosem oraz z pieczywem np. typu pitta lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

szajba2 31.01.2011 14:22
baran by się uśmiał
Babciagramolka 26.12.2010 08:55
Jak z zaziki to biorę
Dorota76 19.11.2010 22:36
muszę wypróbować
rakow2
rakow2 19.10.2010 15:05
nie znam takie coś
berys18 13.10.2010 08:02
niezłe
Barbara55 15.09.2010 15:38
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat