Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane kotlety drobiowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne, delikatne i soczyste kotlety z siekanej piersi z kurczaka i warzyw Możemy podać je z ulubioną sałatką, sosem czosnkowym czy też jako dodatek do obiadu.

Składniki:

Kotlety:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ser żółty starty 150 gramów
posiekany koperek 0,5 pęczka
jajko 2 sztuki
majonez 4 duże łyż.
mąka pszenna 4 duże łyż.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane kotlety drobiowe

1. Mięso pokroić w średniej wielości kostkę. Z papryk usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać drobno.
Do miski przełożyć mięso oraz warzywa. Dodać majonez, ser i koper, wbić jajka, przyprawić paprykami, solą i pieprzem.
Na koniec wsypać mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.

2. Na rozgrzanym olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.

3. Smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak