Siekane kotlety drobiowe

Siekane kotlety drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne, delikatne i soczyste kotlety z siekanej piersi z kurczaka i warzyw Możemy podać je z ulubioną sałatką, sosem czosnkowym czy też jako dodatek do obiadu.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotlety:

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty starty

    150 g
  • posiekany koper

    0.5 pęczka
  • jajka

    2 sztuki
  • majonez

    4 duże łyż.
  • mąka pszenna

    4 duże łyż.
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka ostra Prymat

    0.5 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso pokroić w średniej wielości kostkę.
Z papryk usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać drobno.
Do miski przełożyć mięso oraz warzywa.
Dodać majonez, ser i koper, wbić jajka, przyprawić paprykami, solą i pieprzem.
Na koniec wsypać mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.
2. Na rozgrzanym olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.
Smażyć na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat