Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Shourabit sabanikh

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 6 łyżek
cebula 400 g
ząbki czosnku 4 szt
marchewki 2 szt (młode)
wołowina 800 g
gorąca woda 3 l
pomidory 400 g
ryż 150 g
szpinak świeży 750 g
cynamon Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Shourabit sabanikh

Oliwę rozgrzewamy w garnku ,dodajemy posiekaną cebulę i czosnek .marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki ,smażymy do zeszklenia. Pokrojoną w małe kawałki wołowinę dodajemy do cebuli i smażymy jeszcze 10 min. Wlewamy gorącą wodę i pokrojone pomidory (obrane ze skórki) ,zmniejszamy płomień i gotujemy 90 min. Następnie wsypujemy ryż ,gotujemy go al dente ,wrzucamy szpinak i cynamon. Razem gotujemy jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dodajemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 04.06.2015 15:27
Musi być pyszne!
dom-agi 04.06.2015 12:25
Wygląda świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak