Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
antrykot wołowy
2 steki -
Stek z grilla Prymat
1 opakowanie -
olej rzepakowy
Pieczone pomidory
-
pomidory
2 szt. -
czosnek
2 ząbki -
oliwa
-
cukier
-
rozmaryn
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Dip
-
Party Dip Barbecue Prymat
1 opakowanie -
ketchup łagodny
6 łyżek -
woda
2 łyżki -
szczypiorek
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia IV, odc. 33: Antrykot wołowy z pieczonymi pomidorami
Kroki postępowania

Mieszamy Party Dip Barbecue, ketchup, wodę oraz drobno posiekany szczypior. Sos wkładamy do lodówki na około 15 minut.

Przecinamy 2 pomidory na pól i z boku wbijamy w nie gałązki rozmarynu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Doprawiamy rozmarynem, pieprzem czarnym i solą. Na każdą z połówek pomidora kładziemy po 2-3 plasterki czosnku. Skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy cukrem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni C na około 15 minut.

Przyprawiamy mięso przyprawą do steku i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony. Następnie odkładamy steki na 3-4 minuty by mięso odpoczęło.

Komentarze (3)