Shish kebab z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    600 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej

    2 łyżki
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    1 szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kminek

    1 szczypta
  • curry

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Shish kebab z grilla foto
ięso mielone przełożyć do miski dodać olej oraz wszystkie przyprawy. Papryki mielonej ostrej można dodać więcej, w zależności od tego jak ostre jedzenie lubimy.Natkę pietruszki opłukać i pozostawić do przeschnięcia. Następnie drobno posiekać i dołożyć do mięsa
Krok 2 - Shish kebab z grilla foto
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ręce zwilżyć wodą ( mięso ładnie odejdzie od ręki). Na około patyczka formować z mięsa ruloniki, moje długości ok 10-12 cm. Niezbyt długie, aby łatwo przewracało się je na grillu. Ułożyć na talerzu, przykryć folia i wstawić do lodówki na ok godzinkę.
Krok 3 - Shish kebab z grilla foto
Po tym czasie można już grillować. Smacznego:)
podałam z tzatziki i lekką sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 02.07.2016 18:34
wyglądają mega apetycznie!
Kolorowa 11.06.2013 11:17
Zjadłabym =D
Barbara13 11.06.2013 10:39
Prezentuje się bardzo smakowicie:)
Olga_SK 11.06.2013 10:37
jak zwykle tu - piękne zdjęcia, zachęcające do przygotowania potrawy! :) mniam!
Rossie 11.06.2013 10:32
wygląda obłędnie :)
dominikaz 11.06.2013 10:25
pycha mięsko
IZABELA29 11.06.2013 10:17
świetne danie .
Katarzyna59 11.06.2013 09:57
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat