sezonowe babeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    2 szkl
  • cukier drobny

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia łyżka

    1 lyz
  • masło

    1/2 kostki
  • jogurt owocowy

    1/2 szkl
  • jaja surowe

    1 szt
  • czekolada mleczna

    1/2 kostki
  • śmietana 30%

    1 szt
  • cukier puder

    2 łyżki
  • owoce sezonowe

    1 szkl
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 lyz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do suchych produktów wlac mokre skladniki i krotko wymieszac lyżka, zeby sie polaczyly.nastepnie dodac posiekana czekolade.
Piec w pergaminowych papilotkach ok 20-25 minut w temperaturze 160°.Sprawdzac patyczkiem czy srodek jest suchy. ustudź babeczki, ubij śmietanę z dodatkiem cukru pudru , nałóż na babeczki śmietanę i udekoruj owocami sezonowymi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Islanzadi 08.11.2010 15:36
Bardzo fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat