Sezamki z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sezam

    6 łyżek
  • cukier brązowy

    6 łyżek
  • czekolada gorzka

    3 kostki
  • czekolada mleczna

    3 kostki
  • mleko

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sezam i cukier wsypać na patelnię, dodać jedną łyżeczkę wody i podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier się skarmelizuje. Całośc należy wylożyć na pergamin, wygładzić masę i docisnąć ( uwaga bardzo gorące!). Czekoladę umieścić w miseczce wraz z mlekiem i rozpuszczać w kąpieli wodej. Blok sezamowy połamać na małe kawałki i maczać w rozpuszczonej czekoladzie. Gotowe, polecam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 11.01.2016 20:01
mm takie z czekoladą to bym zjadła :)
Stenka 05.07.2013 13:05
coś dla mnie.
Mysiunia 18.03.2013 22:34
bardzo smakowity sposób na coś słodkiego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat