Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowinki z malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 25 dag
cukier 1/3 szklanki
margaryna 10 dag
jajko 1 sztuka
budyń waniliowy 1 opakowanie
maliny świeże 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowinki z malinami

Ser przecisnąć przez maszynkę (zmielić). W osobnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrem. Dodać jajka i cały czas na najwyższych obrotach miksera ucierać, aż powstanie gładka masa. Dodać zmielony ser i budyń w proszku. Całość dokładnie wymieszać. Nieduże foremki natłuścić margaryną, a następnie przełożyć do nich masę (prawie do pełna). Posypać malinami, lekko pocukrzonymi. Całość piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak