Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe ślimaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1-2 opak
koncentrat pomidorowy 5-6 łyżek
ser żółty 10-15 dkg
Bazylia suszona Prymat do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe ślimaczki

Kroki postępowania

1
Gotowe ciasto francuskie w płatach, smarujemy koncentratem pomidorowym.
Krok 1 - Serowe ślimaczki foto
2
Posypujemy startym serem żółtym, bazylią i oregano.
Krok 2 - Serowe ślimaczki foto
3
Zwijamy w roladę.
Krok 3 - Serowe ślimaczki foto
4
Ostrym nożem kroimy na plastry i układamy na papierze do pieczenia.
Krok 4 - Serowe ślimaczki foto
5
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok, 15-18 minut,
Krok 5 - Serowe ślimaczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 16.06.2015 20:00
ciekawy pomysł
marenka 07.06.2015 16:22
też zrobię takie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak