Serowe pierożki z truskawkowym nadzieniem

Serowe pierożki z truskawkowym nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    200 g
  • mąka

    200 g
  • masło

    200 g
  • dżem truskawkowy

  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier puder

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zemleć, dodać masło i mąkę.Zagnieść ciasto. Rozwałkować, wykrawać kółka, do środka dawać dżem, robić pierożki.piec w 180 stopniach ok 30 minut - do zarumienienia.Posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 09.12.2012 10:55
extra
Monika63 21.06.2012 09:05
pychotka
Goya 27.05.2012 22:32
super
edyta44 09.09.2011 17:13
smaczne
Agnieszka/picola 21.02.2011 21:48
fajne
Edyta38 04.01.2011 10:36
oj palce lizac
edyta44 13.09.2010 21:34
smakowite
banditka 23.08.2010 09:13
uwielbiam takie slodkosci
Malinka 22.08.2010 19:55
Chętnie bym takie spałaszowała:)
Justyna88 17.08.2010 10:02
hmm ciekawe wyprobuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat