Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe oponki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
jajko 5 szt
olej do smażenia
twaróg 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: serowe oponki

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać twaróg i dalej miksować.Do masy dodajemy mąkę i sodę i wszystko razem miksujemy aż się połączą składniki.W głębokiej patelni rozgrzewamy olej.Gotowym ciastem napełniamy szprycę i wyciskamy na gorący tłuszcz oponki.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Odsączamy na ręczniku papierowym a nastepnie posypujemy cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.02.2014 08:28
pyszne pączusie
teresza 05.02.2014 08:14
fajny i prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak