Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe faworki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1.5 szkl.
margaryna 30 dag.
cukier puder 0.5 szkl.
masło do posmarowania blachy
mąka pszenna do posypania
ser biały 30 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: serowe faworki

Kroki postępowania

1
Mąkę pszenną wymieszać z cukrem pudrem.Margarynę pokroić.Dodać do mąki.
Krok 1 - serowe faworki foto
2
Dodać pokruszony ser.Wymieszać.Zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na ok. 30 min.
Krok 2 - serowe faworki foto
3
Stolnicę posypać maką pszenną.Rozwałkować ciasto na grubość ok.1 cm.Pokroić na paski.Przeciąć każdy pasek wzdłuż.Przełożyć .Blachę posmarować masłem.Przełożyć faworki na blachę.Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180*C przez około 25 min. Można posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - serowe faworki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.02.2013 13:50
super!
kamyk 15.02.2013 19:45
napewno są smaczne
kamyk 15.02.2013 19:45
napewno są smaczne
IwonaDD 15.02.2013 18:11
muszą byc pyszne
IwonaDD 15.02.2013 18:11
muszą byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak