Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe babeczki z kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

masło 100 g
cukier 100 g
kakao 2 łyżki
mąka 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2

Masa serowa

cukier 100 g
masło 100 g , roztopione
ser biały 100 g , chudy (może być z wiaderka)
budyń waniliowy 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe babeczki z kruszonką

1. Piekarnik nagrzać do temp. 175 stopni (termoobieg 150). Papierowe foremki umieścić w zagłębieniach blachy do mufinek. Z pierwszych 5 skłsdników zagnieść kruche ciasto. Dwie trzecie ciasta wyłożyć do formy do mufinek i mocno przycisnąć do dna. Pozostałą 1/3 ciasta odłożyć na bok.
2. Jajka ubić na puszystą masę, dodać cukier, masło, następnie mieszać z twarogiem i cukrem waniliowym, aż powstanie gładka masa. Masę serową wyłożyć do foremek.
3. Odłożone ciasto podzielić na kawałki i wyłożyć na masę serową. Babeczki piec ok. 25 minut na środkowym poziomie piekarnika, następnie ostudzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneczka92 03.01.2017 18:59
Dziękuję ;)
Franciszek 30.12.2016 00:35
dobre do kawy
Barbara13 29.12.2016 23:21
Babeczki pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak