Serowe babeczki z kruszonką

Serowe babeczki z kruszonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • masło

    100 g
  • cukier

    100 g
  • kakao

    2 łyżki
  • mąka

    150 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    2

Masa serowa

  • cukier

    100 g
  • masło

    100 g , roztopione
  • ser biały

    100 g , chudy (może być z wiaderka)
  • budyń waniliowy

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Piekarnik nagrzać do temp. 175 stopni (termoobieg 150). Papierowe foremki umieścić w zagłębieniach blachy do mufinek. Z pierwszych 5 skłsdników zagnieść kruche ciasto. Dwie trzecie ciasta wyłożyć do formy do mufinek i mocno przycisnąć do dna. Pozostałą 1/3 ciasta odłożyć na bok.
2. Jajka ubić na puszystą masę, dodać cukier, masło, następnie mieszać z twarogiem i cukrem waniliowym, aż powstanie gładka masa. Masę serową wyłożyć do foremek.
3. Odłożone ciasto podzielić na kawałki i wyłożyć na masę serową. Babeczki piec ok. 25 minut na środkowym poziomie piekarnika, następnie ostudzić na kratce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneczka92 03.01.2017 18:59
Dziękuję ;)
Franciszek 30.12.2016 00:35
dobre do kawy
Barbara13 29.12.2016 23:21
Babeczki pierwsza klasa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat