Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa babka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka pszenna 35 dag
cukier 1/2 szklanki
ser biały 25 dag
margaryna 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
gęsta śmietana 1/2 szklanki
gorzka czekolada 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa babka

Przepis z opakowania po mące, babka wyszła smaczna choć jak dla mnie troszkę zbita.

Jajka utrzeć z cukrem do białości i wymieszać z przekręconym wcześniej serem, następnie dodać na przemian przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczony i przestudzony tłuszcz na koniec dodać śmietanę i utrzeć gładkie ciasto.
Czekoladę grubo pokroić i dodać do ciasta.

Ciasto wylać do formy do pieczenia babki i piec w temp. 180st około 60 min. Po upieczeniu wystudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.03.2013 18:55
wypróbuję i to zaraz:-))
KasiaK90 20.03.2013 09:22
uwielbiam takie babki
monisia1977 20.03.2013 07:34
fajna babka
miroslawa 20.03.2013 05:49
pachnie Wielkanocą
misia53 19.03.2013 22:43
skradnę ci tę babę i schowam na święta...
sanielcia 19.03.2013 21:21
Świetna babka
2milutka 19.03.2013 20:46
piękna wyszła:)
kasienka23 19.03.2013 20:43
ślicznie się prezentuje :)
Gary Michy 19.03.2013 20:29
Fajna babka do świat coraz bliżej :)
gosia1988 19.03.2013 20:26
widać, że święta już blisko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak