Sero-mak z warstwą kokosową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • masło

    20 dag
  • cukier

    3/4 szkl
  • mąka

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • jajko

    1 szt
  • żółtko jajek

    2 szt

masa makowa

  • masa makowa

    1 puszka

masa serowa

  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • ser biały

    1 kg
  • cukier puder

    1 szkl
  • jajko

    6 szt
  • rodzynki

    100 g

warstwa kokosowa

  • wiórki kokosowe

    100 g
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • cukier

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta zagnieść. Ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki. Ciastem wyłożyć spód formy do pieczenia.

Na kruche ciasto wyłożyć masę makową (niezbyt równo).

Przygotować masę serową: żółtka ubić z cukrem na puch i wymieszać z trzykrotnie zmielonym serkiem. Dodać rodzynki i budyń, wymieszać. Białka ubić na sztywno i wymieszać z masą serową, wyłożyć masę na masę makową.

Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.

Przygotować w tym czasie masę kokosową: jajka ubić z cukrem na puszystą masę, wymieszać z mąką i wiórkami.

Masę wylać na mase serową.
Piec jeszcze około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 16.11.2015 16:10
Świetne smaki ciasta;
gusia1000 16.11.2015 14:45
Pyszne ciasto.
Wiesława1 16.11.2015 13:41
pyszniutkie ciacho
Anna169Hosz 16.11.2015 09:49
Pyszne ciasto.
Aleksandra/Olcia 16.11.2015 09:22
wspaniałe smaki w jednym cieście
Stenka 16.11.2015 09:02
smaczne ciasto
Ewelina1991 16.11.2015 08:21
pyszne ciasto
mileneczka5 16.11.2015 08:16
lubie takie połączenia:) smaczny sernik!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat