Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
sernik
-
twaróg zmielony
0,7 kg -
jajko
3 szt -
budyń śmietankowy
1 szt -
brzoskwinie
1/2 puszki -
mleko 3,2%
1/2 szklanki -
cukier puder
1/2 szklanki
spód ciasta
-
masło
50 gr -
ciastka
czekoladowe 150 gr
góra ciasta
-
truskawki świeże
-
galaretka truskawkowa
Przepis i sposób przygotowania sernikowiec na czekoladowym spodzie
podane składniki wymieszać ,oprócz brzoskwiń które pokroić w kostkę i dodać na koniec miksowania.
SPÓD CIASTA:
ciastka rozkruszyć dodać stopione masło ,połączyć składniki ,wylepić formę ,wlać masę twarogową ,piec 1 godz, w temp.180 stopni.
sernik zostawić w piekarniku do wystudzenia .zrobić galaretkę .
na zimny sernik ( najlepiej na drugi dzień )ułożyć pokrojone truskawki zalać zimną galaretką na 1,5 - 2 godz, wstawić do lodówki.
SMACZNEGO !!!!
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się