sernikowiec na czekoladowym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sernik

  • twaróg zmielony

    0,7 kg
  • jajko

    3 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • brzoskwinie

    1/2 puszki
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    1/2 szklanki

spód ciasta

  • masło

    50 gr
  • ciastka

    czekoladowe 150 gr

góra ciasta

  • truskawki świeże

  • galaretka truskawkowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SERNIK :
podane składniki wymieszać ,oprócz brzoskwiń które pokroić w kostkę i dodać na koniec miksowania.
SPÓD CIASTA:
ciastka rozkruszyć dodać stopione masło ,połączyć składniki ,wylepić formę ,wlać masę twarogową ,piec 1 godz, w temp.180 stopni.
sernik zostawić w piekarniku do wystudzenia .zrobić galaretkę .
na zimny sernik ( najlepiej na drugi dzień )ułożyć pokrojone truskawki zalać zimną galaretką na 1,5 - 2 godz, wstawić do lodówki.
SMACZNEGO !!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 01.06.2015 00:23
bajeczny !!!!!!!!!!!!!!!!!
norweska20 05.04.2015 21:40
palce lizać
Ada-Gaba 23.03.2015 21:44
znakomity deserek
Malinka 23.03.2015 19:31
Taki sernik z pewnością smakuje wyjątkowo!
Megg 23.03.2015 19:30
rewelacyjny serniczek
agnieszka214 23.03.2015 19:18
super apetyczny deser
RenataZ-et 23.03.2015 19:00
smaczny sernikowiec :)
kasienka23 23.03.2015 18:36
wygląda wspaniale!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat