Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikowe babeczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód babeczek:
masło 45 g
czekolada mleczna 20 g
jajko 2 szt
cukier drobny 1/2 szkl.
cukier waniliowy 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 op 40 g
herbatniki 150 g
twaróg 500 (na sernik, w wiaderku)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowe babeczki

Spód babeczek:
Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek nasmarować olejem. Masą ciasteczkową wylepić dno oraz boki do 1/3 wysokości foremek. Wstawić foremki do lodówki na 20 minut.

Masa twarogowa:
Twaróg utrzeć z żółtkami i cukrami na gładką masę,dodać budyń w proszku i ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie wymieszać i wlać do przygotowanych foremek zostawiając od góry od 1,5 do 2 cm. wstawić do piekarnika i piec 40 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu babeczki posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 21.10.2013 18:27
lubię takie babeczki!
Megg 21.10.2013 18:08
super smaczne serniczki
noninka77 21.10.2013 17:43
mniam....pyszne:)
Marta11 21.10.2013 17:27
fajny pomysl
halina17 21.10.2013 17:18
Smaczne sernikowe babeczki.
Renata9 21.10.2013 16:52
pyszne babeczki
bietka 21.10.2013 16:48
bardzo pomysłowe :)
V_kuchareczka 21.10.2013 16:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak