Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikobrownie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa brownie:
mąka tortowa 3/4 szklanki
mąka pełnoziarnista 3/4 szklanki
mleko 3/4 szklanki
białko 2 sztuki
kakao 4 łyżki
stewia w proszku 2 łyżki
masło 20 gram
czekolada gorzka 100 gram
serek bieluch 150 gram
mleko 1/3 szklanki
jajko 1 sztuka
stewia w proszku 1 łyżka
jaja 2 sztuki
twaróg 200 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikobrownie

Brownie: W misce wymieszać suche składniki, w drugiej misce roztopić masło, dodać połowę czekolady i połowę mleka. Jaja ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy suche i mokre składniki, na koniec dodajemy resztę mleka i startą czekoladę.

Ser: Jajo ubijamy, następnie dodajemy mleko, ser i słodzik.

Na koniec 3/4 masy brownie przelewamy na blaszkę (zrobiłam w keksówce), dodajemy masę serową i resztę masy brownie, delikatnie mieszamy robiąc wzory w cieście :)

Piec w 180 stopniach przez 40 - 45 minut.

Wystudzone ciasto polałam musem z mrożonych truskawek

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak