Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z winogronami i brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastka maślane 200 g
masło 50 g
serek śmietankowy 1 kg
galaretka cytrynowa 3 szt
brzoskwinie w puszce 4 szt
winogrona 40 dag
galaretka agrestowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z winogronami i brzoskwiniami

Ciasteczka dokładnie rozdrabniamy i dodajemy roztopione masło. Dokładnie mieszamy, wysypujemy na dno tortownicy i uklepujemy. Wstawiamy do lodówki.

Winogrona myjemy i przekrawamy na pól, małe mogą być w całości. Brzoskwinie kroimy w kostkę.

Galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie i studzimy. Gdy zacznie się ścinać, dolewamy do serka i chwilę miksujemy. Dodajemy owoce i mieszamy delikatnie.

Masę przelewamy na spód i odstawiamy do schłodzenia. Wierzch dekorujemy owocami i zalewamy galaretką agrestową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 25.11.2016 20:18
ciekawy deser
Bernadeta1 25.11.2016 17:00
smaczny serniczek
Franciszek 25.11.2016 00:46
świetny pomysł
gusia1000 25.11.2016 00:16
Dobre ciasto.
Renataj 24.11.2016 22:27
Wspaniale się prezentuje:)
bertpvd 24.11.2016 21:47
ciekawy sernik
MAR3STA 24.11.2016 21:39
pyszny deser
Renata9 24.11.2016 21:35
Dobre ciacho
Stenka 24.11.2016 21:01
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak