Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sernik z polewą czekoladową

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały
2 kg
jajko
8
masło
1 kostka
budyń śmietankowy
1
cukier
1 szklanka
Polewa:
margaryna
0,5 kostki
mleko
3 łyzki
kakao
4 łyżki
cukier
4 łyżki
lukier
białko
1
cukier puder
0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z polewą czekoladową

Ser zmielić dwukrotnie. Masło utrzeć z żółtkami na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać po łyżce sera. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywna pianę. Dodać do urat ego sera, dodac także budyń i delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach około półtorej godziny.
Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu. Dodac mleko, kakao i cukier. Cały czas energicznie mieszając rozpuścić wszystko razem.
Bialko roztrzepać. Dodać cukier puder i wymieszać na gładki lukier.
Zimny już sernik polać polewą i zrobic wzorki lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 09.09.2012 13:57
ale bym zjadła takiego serniczka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak