Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z polewą czekoladową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 2 kg
jajko 8
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1
cukier 1 szklanka
Polewa:
margaryna 0,5 kostki
mleko 3 łyzki
kakao 4 łyżki
cukier 4 łyżki
lukier
białko 1
cukier puder 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z polewą czekoladową

Ser zmielić dwukrotnie. Masło utrzeć z żółtkami na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać po łyżce sera. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywna pianę. Dodać do urat ego sera, dodac także budyń i delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach około półtorej godziny.
Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu. Dodac mleko, kakao i cukier. Cały czas energicznie mieszając rozpuścić wszystko razem.
Bialko roztrzepać. Dodać cukier puder i wymieszać na gładki lukier.
Zimny już sernik polać polewą i zrobic wzorki lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 09.09.2012 13:57
ale bym zjadła takiego serniczka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak